Van Darwin naar Adelaide

We zijn weer een ervaring rijker. Van noord naar zuid in Australië en dat met een huurwagen, een binnenlandse vlucht, een luchtballon en een mobilhome. We hebben honderden kilometers “niets” gezien, en dat maakt het juist zo aantrekkelijk. We hadden gehoopt tussen kuddes kamelen of kangoeroes terecht te komen, maar we hebben alleen van die laatste een paar aangereden exemplaren langs de kant van de weg zien liggen. Maar gelukkig was er de natuurpracht van Kakadu nationaal park, de schoonheid van Ayers Rock en het onverwachte van het mijnstadje Coober Pedy, waar 70% van de bevolking ondergronds woont, omdat het er in de zomer gewoonweg te heet is. En dan ook niet te vergeten zijn de talrijke “road trains” die ons pad gekruist hebben, dat zijn in feite trucks die zodanig “oversized” zijn dat het net treinen lijken. Tot slot hebben we ons laten verdwalen in Adelaide waar we heerlijk gechineesd hebben, maar vooral met verbazing gekeken hebben naar de reuzevleermuizen die daar sommige parken bevolken.

Peter

video
play-sharp-fill

Cahills CrossingNitmiluk GorgeSaltwater crocodile in Kakadu National ParkHot air balloon in Alice SpringsUluru (aka Ayers Rock)Picture spot at UluruRoad TrainDigging for opalUnderground orthodox church of Coober PedyContemplating mining ourselvesCoober Pedy underground museumAt the entrance of Adelaide ZooPilotus exaltatus (aka pink mulla mulla)State Library of South AustraliaState Library of South Australia

4 thoughts on “Van Darwin naar Adelaide”

  1. Opnieuw prachtige foto’s die vele herinneringen oproepen aan een toch wel speciaal land. Het desolate landschap heeft inderdaad een ietwat rare aantrekkingskracht. Is het de rust en de eenzaamheid die we in onze drukke wereld missen? Een Zen-gevoel….?
    Ook Uluru of Ayers Rock is een magische plaats. Bezochten jullie vlakbij ook de Olgas?
    Hopelijk waren jullie op het juiste moment in Kakadu, want de Australiërs noemen het ook soms Kakadon’t. Namelijk in de periodes dat het vergeven zit van die vliegen die echt overal inkruipen.
    Toen wij er waren, vonden we de mensen super vriendelijk en behulpzaam in “the Outback”, maar een gesprek over de oorspronkelijke bevolking en migranten verliep wel moeizaam. Is dit nog zo?

  2. In Alice Springs hebben we relatief veel aboriginals gezien. De meesten zagen er verpauperd uit waarschijnlijk het gevolg van jarenlange verwaarlozing en systemische mishandeling. Meer in het zuiden wordt er met een zeker begrip gesproken over “the first nation people”, maar zijn de aboriginals in geen velden te bespeuren. Maar hun kunst hangt wel in de musea of wordt verkocht in blanke winkels.

  3. Ja, echt triestig om zien, die verarmde Aboriginals die rondhingen in Alice Springs. Maar toch waren wij daar in een kunstwinkel blijkbaar gerund door inheemse Australiërs. Er was er zelfs een kunstenaar aan het werk in zijn atelier. Maar die mensen zagen we niet in Bojangels, de toenmalige heel bekende lokale saloon.
    André.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The maximum upload file size: 512 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here